Передплата 2024 ВЗ

Лялька Барбі на честь розробниці вакцини AstraZeneca (фото)

  • 05.08.2021, 11:15
  • 707

Компанія-виробник іграшок Mattel випустила ляльку Барбі в образі розробниці вакцини AstraZeneca

Про це повідомляє ВВС.

Компанія — виробник іграшок Mattel створила ляльку Барбі в образі професорки Оксфордського університету Сари Гілберт, під чиїм керівництвом створювалася британська вакцина від коронавірусу, яку виробляє AstraZeneca.

Сама Гілберт сказала журналістам, що спочатку рішення компанії здалося їй «дуже дивним», але потім вона подумала, що створення такої ляльки надихне дівчаток на навчання і вибір кар’єри в сферах науки, технологій, інженерії та математики.

Їй хотілося б, щоб діти, які побачили «її Барбі», зрозуміли, наскільки важливою є робота в науці і як вона допомагає світу. «Мені хочеться, щоб моя лялька показала дітям професії, про які вони могли раніше і не знати, наприклад, вакцинології», — сказала науковиця.

Фото Reuters
Фото Reuters

Згідно із задумом виробника, ця Барбі стане частиною лінійки ляльок, що втілюють жінок, які можуть бути зразком для наслідування. Mattel випустила ще п’ять Барбі на честь жінок, які досягли успіху у сфері науки та технологій. Серед інших образів культових ляльок, наприклад, австралійська авторка багаторазового захисного костюма для медиків Кірбі Уайт і бразильська вчена-біомедик Жаклін Гоес де Жезус.

Фото Reuters
Фото Reuters

Читайте також: Яворівська іграшка і Глинянське ткацтво представлять Львівщину на святкуванні Дня Незалежності

Схожі новини