Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українську тріатлоністку відсторонили від Олімпіади: що трапилося

  • 27.07.2021, 08:35
  • 661

За день до старту на Олімпіаді-2020 українську тріатлоністку Юлію Єлістратову відсторонили від змагань

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет.

Причина відсторонення офіційно не розкривається.

«Спортсменка не зможе взяти участь в Іграх XXXI Олімпіади в Токіо. До завершення розгляду справи будь-яка інформація є конфіденційною», — заявили в НОК.

Водночас, за даними ITA, вся річ у допінгу. Спортсменку підозрюють у вживанні забороненого препарату під назвою еритропоетин. Українка може провести другий аналіз проби й оскаржити рішення про тимчасове відсторонення у Спортивному арбітражному суді.

Зауважимо, у вівторок, 27 липня, Єлістратова повинна була стартувати в Токіо, однак не зможе цього зробити. Для 33-річної атлетки це могли бути четверті Олімпійські ігри в кар'єрі.

Читайте також: Змагання зі скейтбордингу на Олімпійських іграх виграв японець

Нагадаємо, що українські тенісистки Надія і Людмила Кіченок продовжать виступи в парному розряді Олімпіади в Токіо.

У другому колі парного турніру українки перемогли італійську пару Сара Еррані/Ясмін Паоліні. Поєдинок тривав 1 годину і 48 годин.

Українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла в 1/8 фіналу на Олімпійських іграх у Токіо.

Українська дзюдоїстка Дар’я Білодід завоювала бронзову медаль на Олімпійських іграх-2020 в Токіо (Японія). Ця нагорода є першою для команди України на змаганнях та історичною для нашої країни.

У третій змагальний день Олімпійських ігор в Токіо, у понеділок, 26 липня, за медалі змагаються 14 українських спортсменів.

Схожі новини