Передплата 2024 ВЗ

Дзюдоїстка Білодід поділилася емоціями після здобуття "бронзи"

  • 24.07.2021, 17:35
  • 638

У перший змагальний день Олімпійських ігор у Токіо Дар’я Білодід здобула історичну нагороду для всього українського жіночого дзюдо

Про це повідомляє пресслужба НОК.

Бронзова медаль Білодід стала першою в історії України для жіночого дзюдо. Спортсменка після фінальної сутички поділилася своїми емоціями і зізналася, що стати призеркою було дуже важко.

За її словами, хоч два роки тому вона і виграла в Японії чемпіонат світу, але Олімпійські змагання — це зовсім інший досвід.

Читайте також: Хто представлятиме Україну на Олімпійських іграх: повний список

«Я віддала всі сили, які тільки залишилися, адже останню сутичку проводила на голден скор (у додатковий час, — ред.), це неймовірно важко і виснажливо.

Для мене важливо налаштуватися, адже після бою, який я програла, настрій був на нулі. Дуже допомогла мама, яка є і моєю тренеркою, налаштовувала мене, знайшла потрібні слова. Відчувала і підтримку наших на арені.

Вдячна президенту Національного олімпійського комітету України Сергію Бубці, який під час зустрічі в олімпійському селищі, поділився зі мною своїм змагальним досвідом. Коли така людина підтримує, це важливо і цінно".

Схожі новини