Вся правда про all inclusive
- 20.07.2021, 20:35
- 1 443
Власник великого турагентства в Хургаді, Єгипет, Мохаммед Шабір розкрив всю правду про програму all inclusive, за якою годують туристів у популярних готелях. Як виявилося, на тлі підвищення цін у країні, зокрема і на продукти харчування, готельєри починають “дурити” з якістю і кількістю їжі
Про хитрощі роботи готелів Шабір розповів в інтерв’ю газеті «Аргументи і факти».
Насамперед він наголосив, що закладам гостинності вигідно працювати за такою системою і як би туристи не намагалися «відбити» свій відпочинок, готель завжди залишиться в плюсі.
Головною проблемою Шабір назвав те, що під час підвищення цін у країні готельєри не можуть дозволити собі піднімати вартість номерів, оскільки в республіці сувора конкуренція. Тому вони починають вдаватися до різних хитрощів.
«Алкогольні напої здешевлюють: ллють із пакетів замість нормального вина „бормотуху“, а розливне пиво відверто розбавляють. Навіть нещасна кока-кола — і та розбавлена. Мені насправді страшно про це розповідати — ви їздити в all inclusive ніде в світі не захочете», — зазначив він.
Зазначається, що в середньому єгипетський готель (3−4 зірки) витрачає на перебування одного гостя — 13−14 доларів США. За ці кошти людину потрібно нагодувати сніданком, обідом і вечерею. Окрім того, вона вживатиме напої (місцевого виробництва) — алкогольні і безалкогольні, біля пляжу братиме картоплю фрі і бутерброди. Також у цю вартість входить електрика для світла і кондиціонера, зарплата персоналу і т.п.
Оскільки після всіх цих витрат на харчування залишається зовсім небагато, продукти намагаються здешевити.
Їжа закуповується переважно імпортна, у гуртових постачальників: найдешевша морожена курятина, така сама яловичина і риба. А ось «виїжджають» готельні ресторани на овочах, які в Єгипті у сезон недорогі. Тому фахівці рекомендують туристам насамперед їсти їх.
Також готельєри вдаються до цікавих спекуляцій. Наприклад, щоб відпочивальники з’їдали менше дорогих продуктів, таких як м’ясо та риба, скажімо, біля басейну з 15:00 подають спокусливу пишну піцу з дров’яної печі.
«За 14 доларів на добу вам дадуть багато овочів, дрібну рибу, нарубану курку в соусі, гору булочок і солодкого, що дарують швидке насичення», — розповіла господиня міні-готелю в Хургаді Вікторія Мельникова.
Читайте також: Єгипетський Марса-Алам із українським колоритом
Водночас, за її словами, круасани та інша випічка не спечені щойно, а є замороженими напівфабрикатами.
«М'ясо йде невеликими шматочками з підливою, а також із запеченими кабачками або баклажанами. Так і вирулюють.
Морепродукти, на кшталт мідій з кальмарами, нерідко консервовані, але їх гарно викладуть, заваливши і перемішавши з гарніром, створивши обман свіжості. Зате принаймні шпинат і броколі нормальні — будьте впевнені, їх із ринку принесли", — зазначила вона.
Як наголосив Шабір, потрібно дивитися на ціну, яку ви платите за відпочинок, оскільки два 4-зіркові готелі в Єгипті можуть колосально відрізнятися. І не варто від дешевого закладу очікувати хорошого харчування зі свіжими продуктами.
Однак тішить те, що за термінами придатності їжі завжди стежать ретельно. У готелі регулярно приїжджають інспектори санінспекції — варто готелю нагодувати людей простроченими продуктами, його моментально закривають.