Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російських солдатів зобов'язали вчити статтю Путіна про "єдність народів"

  • 15.07.2021, 20:18
  • 781

Статтю президента РФ Володимира Путіна про "єдність росіян та українців" додали в перелік обов'язкових для вивчення тем військово-політичної підготовки

Про це повідомляє російський РБК з посиланням на джерела у військовому відомстві.

Стаття Путіна «Про історичну єдність росіян і українців» за вказівкою міністра оборони Сергія Шойгу включена як одна з обов'язкових тем для занять із військовослужбовцями з військово-політичної підготовки.

За словами джерела, «через велику кількість військовослужбовців у складі російської армії і на флоті, що мають українське коріння, батьків або родичів в Україні, стаття президента викликала великий позитивний відгук і обговорення у військовому середовищі».

А ключова теза про єдність українського, білоруського та російського народів нібито «розділяється всіма російськими військовослужбовцями», додав він.

Також в Міноборони повідомили, що «існує необхідність більш докладного вивчення наведених у статті історичних фактів».

Читайте також: Австрійський історик про статтю Путіна: «Це пряма загроза не тільки Україні, а й Заходу»

Нагадаємо, Путін опублікував на сайті Кремля статтю українською та російською мовами «про історичну єдність росіян та українців».

Президент Володимир Зеленський у відповідь заявив, що у Путіна немає часу на особисту зустріч, але є час для написання об'ємних статей.

Раніше Путін повторив пропагандистську тезу про «єдиний народ», який, мовляв, споконвіку існував в триєдності «великоросів, білоросів і малоросів», який «намагалися розтягнути і роздрібнити», зокрема зусиллями Речі Посполитої та Австро-Угорщини.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна сама вирішує свою долю, що українці і росіяни — різні народи, за провалля між якими відповідальний Путін.

Зеленський зауважив, що українці і росіяни — не один народ, а якби були одним, то над Держдумою в Москві розвивався б жовто-блакитний прапор.

Схожі новини