Передплата 2024 «Добра кухня»

"Чекав цього 12 років": Філатов готується до польоту в космос

  • 12.07.2021, 09:35
  • 800

Мер Дніпра Борис Філатов заявив, що вже давно приєднався до команди Virgin Galactic і готується стати першим українським космічним туристом

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

У неділю, 11 липня, компанія Virgin Galactic успішно здійснила свій перший туристичний політ у космос. На борту був і засновник компанії — мільярдер Річард Бренсон.

«Йому вдалося. Річард Бренсон злітав у космос. 12 років, довгих майже 12 років я чекав цієї події. Коли я приєднався до команди Virgin Galactic мені ніхто не вірив…

Ми вклали свої щирі сподівання і навіть великі гроші в абсолютну невідомість", — написав Філатов.

Він зазначив, що готувався до польоту і вже пройшов базовий курс підготовки астронавтів.

«Всі ці роки ми, майбутні астронавти Virgin Galactic, підтримували зв’язок і один одного зі сподіванням, що у нас вийде. А ще ми готувалися. Я, наприклад, пройшов базовий курс підготовки астронавтів у навчальному центрі NASA, кілька разів літав по кривій Кеплера, випробував центрифугу — симулятор польотів Фенікс», — розповів політик.

Читайте також: Засновник Virgin Galactic вирушає у космос: онлайн-трансляція

«Якщо все піде, як треба, то я буду другою людиною в незалежній Україні, хто після Каденюка побував у космосі, й першим космічним туристом», — зазначив Філатов.

2 липня мер Дніпра повідомив, що купив квиток на політ у космос у компанії Virgin Galactic.

«Уже 11 липня, як і обіцяв Річард Бренсон, він першим в нашій команді Virgin Galactic летить в космос, щоб особистим прикладом показати успіх нашого проєкту. Мій номер — 146-й», — йдеться в повідомленні.

Схожі новини