Передплата 2024 «Добра кухня»

Pfizer планує оголосити про необхідність третьої дози COVID-вакцини, - WP

  • 11.07.2021, 18:35
  • 641

Представники фармкомпанії Pfizer вже найближчими днями можуть оголосити високопосадовцям уряду США про необхідність введення третьої дози вакцини проти COVID-19 для більш стійкого імунітету

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на шістьох співрозмовників, ознайомлених із планами компанії.

Як пише видання, Pfizer планує зібрати брифінг у понеділок, 12 липня, на який запросили американських чиновників, зокрема головного радника президента США з питань медицини, директора Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі.

Результати дослідження показали, що бустерна доза Pfizer, яку ввели через шість місяців після другого щеплення, збільшила кількість антитіл у 5−10 разів порівняно з першими двома ін'єкціями, пише WP.

Також фармацевтична компанія оголосила, що у серпні розпочне випробовувати бустерну дозу для боротьби зі штамом коронавірусу «Дельта», який вважається більш заразним.

8 липня компанії Pfizer та BioNTech заявили, що планують отримати дозвіл регулятора на введення третьої дози свого препарату упродовж декількох тижнів.

На їхню думку, людям необхідне буде третє щеплення проти коронавірусу через 6−12 місяців після вакцинації двома ін'єкціями.

Читайте також: FDA попередило про рідкісний побічний ефект вакцин Pfizer і Moderna

Однак чиновники Міністерства охорони здоров’я США засумнівалися в цьому, стверджуючи, що «американцям, які були повністю щеплені, наразі не потрібна бустерна доза».

Окрім того, представники Pfizer стверджують, що мають власні дані, з яких випливає, що імунітет проти коронавірусу у вакцинованих із часом погіршується, особливо у людей похилого віку.

Деякі вчені та медики застерігають, що ці дані, окрім компанії, ніхто поки що не бачив.

Вакцина розробки Pfizer і BioNTech першою отримала схвалення у США і ЄС. Її ефективність у запобіганні захворюванню COVID-19 через сім днів після дводозової вакцинації оцінюють у 95%. За даними BioNTech, ефективність препарату через два тижні після введення другої дози ще вище — 97%.

У травні компанія заявила, що вакцина Pfizer захищає від мутацій коронавірусу та поки що не потребує модифікацій.

Схожі новини