Передплата 2024 ВЗ

У Каліфорнії почалась COVID-вакцинація тварин

  • 04.07.2021, 14:15
  • 553

Зоопарк Окленда, що в штаті Каліфорнія, на цьому тижні щепив проти COVID-19 деяких великих кішок і ведмедів. Зробили це за допомогою експериментальної вакцини, розробленої для тварин

Про це повідомляє видання San Francisco Chronicle.

Наразі у зоопарку вакциновані тигри, ведмеді грізлі, чорні ведмеді, гірські леви (пуми) та тхори.

Тигри Джинджер і Моллі стали першими тваринами в зоопарку, які отримали вакцину, розроблену ветеринарної компанією Zoetis.

За словами доктора Алекс Херман, віцепрезидентки ветеринарної служби в зоопарку Окленда, тварин зі списку обрали через їхню потенційну сприйнятливість до вірусу. За її словами, в світі були випадки, коли норки і леви хворіли на COVID-19.

«Були випадки, коли тварини хворіли або навіть помирали, тому ми наважилися на цей крок», — сказала вона. Херман додала, що ні одна тварина у зоопарку Окленда не заразилася вірусом.

Читайте також: У зоопарку Барселони чотири леви інфікувалися коронавірусом

Поки що зоопарк Окленда отримав партію зі 100 доз вакцини. Далі щеплення планують зробити шимпанзе, ще кільком ведмедям і левам, а також двом гієнам.

Вакцина Zoetis схвалена для експериментального використання у 100 видів ссавців в індивідуальному порядку міністерством сільського господарства США і відповідними ветеринарами штату.

Зоопарк Сан-Дієго був першим, хто використав вакцину Zoetis.

Схожі новини