Передплата 2024 «Добра кухня»

Путін заборонив порівнювати СРСР і нацистську Німеччину

  • 01.07.2021, 12:30
  • 610

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що забороняє прирівнювати мету і дії СРСР і нацистської Німеччини та європейських країн "осі", а також заперечувати вирішальну роль радянського народу у перемозі над нацизмом

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це йдеться у законі «Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941 — 1945 років», передає російський «Інтерфакс».

«Забороняється в публічному виступі, у творі, що публічно демонструється, засобах масової інформації або при розміщенні інформації з використанням інформаційно-телекомунікаційних мереж, включаючи мережу „Інтернет“, ототожнення цілей, рішень і дій керівництва СРСР, командування та військовослужбовців СРСР з цілями, рішеннями і діями керівництва нацистської Німеччини, командування та військовослужбовців нацистської Німеччини і європейських країн осі… в період… Другої світової війни», — прописано в документі.

Також закон забороняє «заперечення вирішальної ролі радянського народу у розгромі нацистської Німеччини і гуманітарної місії СРСР під час звільнення країн Європи».

За даними «Інтерфакс», за порушення введених заборон буде передбачена адміністративна відповідальність, аналогічна покаранню за публічну демонстрацію нацистської символіки (ст. 20.3 КоАП).

Зараз правопорушення карається штрафом від 1 до 2 тисяч рублів (370−750 грн — ред.) для громадян, від 1 до 4 тисяч рублів для посадових осіб і від 10 до 50 тисяч рублів для юридичних осіб з конфіскацією предмета правопорушення.

Фізичних осіб також можуть арештувати до 15 діб.

Читайте також: Американців попросили утриматися від подорожей до Росії

Схожі новини