Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Дніпрі Англію перемагали. Тепер у Римі?

Матч з Англією відбудеться 3 липня о 22:00

Дебютний матч українців і англійців був товариським і відбувся 31 травня 2000 року на лондонському стадіоні «Вемблі». Діями українців керував Валерій Лобановський. Перемогла команда Кевіна Кігана — 2:0 після влучних ударів Фаулера й Адамса.

Наступний матч, теж контрольний, відбув­ся 18 серпня 2004-го в Ньюкаслі. Біля кер­ма «синьо-жовтих» перебував Олег Блохін, а діями англійців керував швед Свен-Йоран Ерікссон. Цього разу перемога збірної Англії після ударів Бекгема, Оуена й Райт-Філліпса була ще переконливішою — 3:0.

Уперше Україна забила Англії 1 квіт­ня 2009 року в Лондоні, у відборі на Мун­діаль. Забив Андрій Шевченко, проте це не врятувало команду Олексія Михайли­ченка від поразки 1:2, бо у складі супер­ників відзначились Крауч і Террі. А матч-відповідь, який пройшов 10 жовтня того ж року на «Дніпро-Арені», завершився перемогою збірної України — 1:0. Пере­можний м’яч у ворота підопічних Фабіо Капелло провів Сергій Назаренко. Міг відзначитись і Шевченко, але на почат­ку гри не реалізував пенальті, влучивши у штангу воріт Джеймса, який замінив ви­лученого воротаря Гріна.

Під час Євро-2012 на груповому ета­пі підопічні Олега Блохіна поступилися збірній Англії з рахунком 0:1. Перемогу гостям приніс влучний удар Руні. А 11 ве­ресня того ж року шляхи суперників пе­ретнулися в Лондоні, у відборі на Мун­діаль-2014 у Бразилії. Рахунок відкрив Євген Коноплянка, а врятував англійців від поразки Лемпард, реалізувавши пе­нальті на 87-й (!) хвилині матчу — 1:1.

Попередній же матч збірних України й Англії відбувся 10 вересня 2013 року в Києві, також у відборі на Мундіаль-2014. Поєдинок завершився внічию — 0:0. Дія­ми українців керував Михайло Фоменко, англійців — Рой Годжсон.

Схожі новини