Передплата 2024 ВЗ

“Аби Блаженніший Святослав отримав високу державну нагороду, я скористався правом на депутатський запит”

Про це розповів ініціатор нагородження - народний депутат України Ростислав Тістик

Із нагоди Дня Конституції України президент Володимир Зеленський відзначив главу УГКЦ Святослава Шевчука орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. З ініціативою нагородити Блаженнішого Святослава виступив народний депутат («Слуга народу») Ростислав Тістик.

Нардеп особисто знає Святослава Шевчука, бо неодноразово співпрацював з ним, особливо під час торішнього коронавірусного карантину.

«У червні минулого року до мене звернулася відома медична капелан УГКЦ, сестра Севастьяна, яка просила відзначити главу УГКЦ Святослава Шевчука високою державною нагородою, — розповів „ВЗ“ Ростислав Тістик. — Вона розповіла, що у стінах Богословської академії реабілітовували медиків, які постраждали від коронавірусу, їх там, зокрема, годували. Цю соціальну ініціативу виношував сам Святослав Шевчук».

Нагадаємо, 14 квітня 2020 року Блаженніший Святослав створив Антикризовий Центр УГКЦ та запропонував використовувати усі церковні об’єкти Української греко-католицької церкви для потреб медичних працівників. Зокрема, для обсервації медиків було передано Патріарший дім у Львові. Із 15 квітня в Патріаршому домі пройшли обсервацію понад 270 медиків, які лікують та доглядають хворих на коронавірус у чотирьох лікарнях Львова.

«Збір документів та бюрократичні процедури тривали кілька місяців, — веде далі Ростислав Тістик. — Я подав документи в Офіс президента, але згодом виявилося, що не усі зібрав, і довелося дещо допрацювати. Згодом як народний депутат скористався своїм правом на депутатський запит до президента України. Говорив з колегами, пояснював важливість цієї нагороди. „За“ проголосували 274 народних депутати. Після того президент підписав указ про нагородження глави УГКЦ. Дуже радий цьому. Це вперше Святослав Шевчук отримав таку високу державну нагороду».

Схожі новини