Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Півтора року знімала пенсію померлого чоловіка

Під суд потрапила 65-річна жителька міста Ковеля на Волині. Її звинуватили в афері. Після смерті свого чоловіка ще довго через банкомат знімала з його картки «пенсійні» гроші...

Пенсіонер отримував кошти, що над­ходили від Головного управління Пен­сійного фонду України у Харківській об­ласті. У червні 2018-го помер. А його вдова про смерть благовірного у Хар­ків не повідомила, натомість користува­лася банківською карткою чоловіка. До грудня 2019-го зняла з неї понад 30 ти­сяч гривень. Усе це була пенсія помер­лого, яку далі продовжували нарахову­вати.

Аферу викрили, й лише у цьому році справа пішла до суду. Обвинува­чена провину визнала повністю та по­яснила, що на час смерті чоловіка пе­ребувала у скрутному матеріальному становищі. Мовляв, набралася пози­чок на лікування та поховання чолові­ка, тож і користувалася карткою лише для того, аби повернути борги… За­вдану Пенсійному фонду шкоду від­шкодувала повністю. Суддя Ковель­ського міськрайонного суду Тетяна Денисюк призначила пенсіонерці по­карання — один рік позбавлення волі умовно.

Схожі новини