Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розпочинається саміт Великої сімки

  • 11.06.2021, 10:15
  • 710

У п’ятницю, 11 червня, в курортному комплексі Карбіс-Бей у британському Корнуоллі вперше за час пандемії наживо відбудеться саміт країн G7 – США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії та Канади

Про це повідомляє ВВС.

Також на саміт запросили приєднатися лідерів Індії, Південної Кореї, Австралії, Південної Африки й інших країн.

Велика Британія цього року головує у G7, тому саміт відбувається на її території.

Головною темою розмови буде посилення глобальної системи охорони здоров'я, яка може захистити суспільство від майбутніх пандемій.

Порядок денний також включає кліматичні зміни та торгівлю.

Офіційні зустрічі розпочнуться у суботу вранці, 12 червня. Більшість зустрічей у межах саміту відбудуться за зачиненими дверима, однак наприкінці заходу країни опублікують спільне комюніке. Також очікуються виходи до преси для фотографування.

Очікується, що прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон матиме пресконференцію у неділю, 13 червня — в останній день саміту.

Окрім того, королева Великої Британії Єлизавета II влаштує офіційний прийом для лідерів країн G7 в п'ятницю, 11 червня. Зустріч запланована в ботанічному саду «Еден», що за 70 км від місця, де відбуватиметься саміт.

Зазначено, що на офіційній вечері будуть присутні її син принц Уельський Чарльз зі своєю дружиною Каміллою, а також герцог і герцогиня Кембриджські Вільям і Кейт.

Читайте також: Байден оприлюднив план європейського турне та згадав Україну

Схожі новини