Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Празі на 20 років заочно засудили бойовика "ЛНР"

  • 01.06.2021, 17:30
  • 499

Вирок винесли заочно, тому що суд Праги не встановив - живий бойовик чи загинув в ОРДЛО. Зв'язок із ним обірвався у 2016 році

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Novinky.

32-річний Мартін Кантор визнаний винним за звинуваченнями у скоєнні терористичного акту та участі в терористичній групі.

Кантора судили заочно, оскільки він не повернувся з України до Чехії і його місцезнаходження невідоме. Вирок не остаточний.

«Хоча суд не побачив деяких доказів, спочатку заявлених обвинуваченням, вина підсудного була доведена поза всякими розумними сумнівами», — сказав суддя Ян Шотт.

У 2015 році Кантор вилетів з Праги через Ростов-на-Дону на окуповану територію, де, згідно з обвинувальним висновком, пройшов підготовку і став снайпером в армії «ЛНР». Згідно з досьє, він дослужився до сержанта і брав участь в бойових діях.

«Як член розвідувально-диверсійної групи, особисто встановлював міни та гранатомети в районі лінії розмежування», — сказав прокурор Мартін Білі.

В ході судового процесу свідчили кілька експертів і свідків — друзів Кантора. Вони розказали, що підсудний говорив про бажання взяти участь у бойових діях в Україні на стороні російських бандформувань і що він писав їм про свої успіхи в армії.

Один з друзів Кантора заявив, що вони підтримували контакт до 2016 року. Потім він нібито отримав електронною поштою повідомлення про те, що Кантор мертвий, але підтвердити це не вдалося.

Читайте також: СБУ спіймала ватажка бойовиків «ЛНР»

Схожі новини