Передплата 2024 «Добрий господар»

Прем'єр Словаччини однозначно висловився щодо "Північного потоку-2"

  • 28.05.2021, 14:35
  • 600

Україна і Словаччина мають спільну позицію у протидії будівництву Nord Stream 2

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав після зустрічі з прем’єр-міністром Словацької Республіки Едуардом Геґером у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не можу не відзначити спільну позицію Києва і Братислави щодо політичного проєкту „Північний потік-2“, який загрожує безпеці та цілісності Європейського Союзу», — заявив Шмигаль.

За його словами, активна протидія на міжнародній арені реалізації цього проєкту є спільним інтересом України та Словаччини.

«Словаччина завжди була надійною транзитною країною для російського газу на Захід через територію України, і ми, безумовно, зацікавлені в збереженні цього транзиту газу через Україну. Ми віримо, що транзитний контракт між Росією та Україною виконуватиметься надалі», — сказав Геґер в ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Читайте також: Чому Німеччина дозволяє Росії стати енергетичною наддержавою?

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Словацької Республіки Едуард Геґер у п'ятницю, 28 травня, відвідує Україну з офіційним візитом.

Газогін «Північний потік-2» із РФ до Німеччини вже побудували на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво призупинили.

Однак нещодавно нова адміністрація у Вашингтоні заради покращення відносин із ФРН дещо пом’якшила позицію, вивівши з-під санкцій компанію Nord Stream 2 AG і її керівництво.

Україна виступає проти будівництва цього газогону. Його противниками також є США, Польща і країни Балтії.

Схожі новини