Передплата 2024 ВЗ

Проскануй «QRшиванку»!

І на тій вишиванці оживе все - ім'я-прізвище, дата народження і персональний сайт власника

Відлуння Дня вишиванки: львівський телевізійник Віктор Ольхов оприлюднив у соцмережах власне фото у надзвичайно креативній вишиванці з… QR-кодом замість традиційного рослинного орнаменту. Виглядає дуже стильно! І, головне, інформативно — просканувавши цей код, можна прочитати ім'я-прізвище, дату народження і персональний сайт Віктора.

Фото з архіву Віктора Ольхова
Фото з архіву Віктора Ольхова

Друзі й колеги Віктора у захваті обговорюють оригінальне фото. Навіть дали сорочці креативну назву — «Фото з архіву Віктора Ольховашиванка». І ставлять її у приклад недолугій вишиванці-косоворотці, в яку вбрався президент Зеленський на День вишиванки.

«Хіба лінивий не долучився до обговорення президентського луку у вишиванці-косоворотці, — написала у своєму ФБ тележурналістка Людмила Майор. — Ну от не його це — намагатися стати таким собі героєм з народу, і у модних дизайнерів з креативом також відверто не склалося. А от мій давній приятель та телевізійний колега Віктор Ольхов направду дав їм всім фору — одягнув діджітал-вишиванку! Оце я розумію креатив! Вчіться, салаги з ОПУ!».

Віктор Ольхов розповів «ВЗ», що це його ідея — вишити саме QRкод, а вишила й подарувала йому цю сорочку його хрещена мама Ірина Козак-Мурин.

«Колись давно я побачив в інтернеті щось подібне, але там був не QRкод, а щось інше, — розповів Віктор. — Але ця ідея жила зі мною. А декілька років тому хрещена мама запропонувала мені вишити сорочку і запитала, що би я хотів на ній бачити. Тоді я пригадав про ідею з QRкодом…».

Цікаво, що сорочка ця була створена три роки тому, і щороку на День вишиванки Віктор вбирає її і робить відповідний пост у соцмережах. Але досі цей пост не отримував такого розголосу, як цьогоріч.

«Але я маю багато друзів з телебачення і всі цього року зробили репост і тому відбулася така активність», — пояснив власник вишиванки.

А талановита вишивальниця Ірина Козак-Мурин розповіла «ВЗ», що вишивала сорочку відносно недовго, бо самого орнаменту там не дуже багато: «Бувають такі сорочки, що вишивати їх треба півроку-рік. А цю навіть не пам'ятаю, скільки вишивала, але недовго. Єдине що, там треба було дуже уважно слідкувати за хрестиками, бо якби один пропустила, то був би вже зовсім інший текст. Плюс ще робила там мережку білим по-білому».

Пані Ірина багато вишиває на замовлення. Використовує тільки нитку муліне ДМЦ. А саму сорочку з домотканого полотна пошила їй колега пані Оксана.

Схожі новини