Передплата 2024 «Добрий господар»

Мінфін США впровадило санкції проти 13 суден та 2 компаній з Росії

  • 22.05.2021, 10:30
  • 526

Уряд Сполучених Штатів Америки наклав обмеження на спільну господарську діяльність з низкою російських суден, двома компаніями та однією установою, що займаються будівництвом газопроводу "Північний потік-2"

Їхній перелік наводить американське Міністерство фінансів, передає Еспресо.

Під обмеження потрапили Федеральна державна бюджетна установа Росії «Морська рятувальна служба», «Мортранссервіс» та Самарський теплоенергетичний майновий фонд, а також 13 суден. Йдеться про кораблі «Юрій Топчев», «Владислав Стрижов», «Балтійський дослідник», «Академік Черський», «Артеміс Офшор», «Бахтемир», «Фінвал», «Капітан Беклемішев», «Мурман», «Рятувальник Карев», «Нарвал», «Сивуч», «Умка».

Особам, причетним до роботи «Владислава Стрижова» і «Юрія Топчева», заборонено в'їзд до США, а їхні банківські рахунки та майно (в разі наявності) мають бути заарештовані.

Разом з тим Мінфін США зробив виключення й дозволив будь-яку співпрацю з російськими державними морськими рятувальниками, якщо це не пов'язано з «Північним потоком-2».

Ще одне важливе виключення стосується компанії-оператора проєкту Nord Stream 2 AG та її виконавчого директора Маттіаса Варніга. Санкції проти них не впроваджувалися.

Читайте також: «Північний потік-2» дозволить Росії напасти на Україну, — експерт

Схожі новини