Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада розблокувала підписання закону про передачу земель поза населеними пунктами у комунальну власність міських і сільських рад

  • 19.05.2021, 14:30
  • 482

Верховна Рада не підтримала жоден з дванадцяти проєктів постанови про скасування закону №2194 про дерегуляцію земельних відносин та передачу земель поза населеними пунктами у комунальну власність місцевої влади

Під час засідання Верховної Ради народні депутати не підтримали жодну постанову про скасування закону № 2194, передає Еспресо.TV.

Таким чином законопроєкт можна віддавати на підпис голові Верховної Ради Дмитрові Разумкову і президенту Володимирові Зеленському.

Нагадаємо, проєкт закону № 2194 був розроблений з метою удосконалення процедур складання документації із землеустрою, усунення надмірного державного втручання у здійснення землеустрою та оцінки земель, а також спрощення доступу до земельних ресурсів громадян та підприємців.

Так, законопроєктом передбачене скасування зайвих дозволів та дублювання процедур перевірки документації із землеустрою. Крім того, документ передбачає передачу земель державної власності за межами населених пунктів до комунальної власності сільських, селищних та міських рад.

Читайте також: Рада ухвалила другий ключовий закон для земельної реформи

Схожі новини