Передплата 2024 ВЗ

Кидали каміння та палили прапори: у Німеччині атакували дві синагоги

  • 12.05.2021, 17:15
  • 669

У німецьких містах Бонн і Мюнстер на тлі загострення ситуації на Близькому Сході скоїли напад на синагоги

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як повідомляється, в Бонні вхід в синагогу закидали камінням і підпалили прапор Ізраїлю. Затримано двох підозрюваних чоловіків.

У Мюнстері біля синагоги також зібралася група молодих чоловіків, які підпалили прапор Ізраїлю, сама синагога залишилася неушкодженою. Пізніше поліція затримала 13 підозрюваних.

В обох випадках розслідування перейняв відділ земельного відомства у кримінальних справах Північного Рейну — Вестфалії, що займається політично мотивованими злочинами.

Крім того, 10 травня поліція Дюссельдорфа почала розслідування у зв'язку зі спробою вандалізму біля пам'ятної дошки на місці колишньої синагоги. Невідомі спробували підпалити Меморіал, але вогонь загас до приїзду пожежників.

Читайте також: У Бродівській синагозі обвалився дах

Нагадаємо, 10 травня бойовики ХАМАС випустили з сектора Газа по Ізраїлю понад тисячу ракет. Внаслідок обстрілу загинули п’ятеро осіб, десятки отримали поранення.

Водночас ізраїльська авіація також завдала кілька ударів по об'єктах бойовиків. Крім того, ЦАХАЛ заявив про ліквідацію ключових фігур розвідки ХАМАС.

На тлі цього в ізраїльському місті Лод спалахнули масові заворушення і зіткнення між євреями та арабами, через що було оголошено режим надзвичайного стану.

Також режим НС оголосили у прикордонних з сектором населених пунктах, попередивши, що існує загроза проникнення терористів палестинського ісламістського угруповування ХАМАС в ізраїльські міста.

Схожі новини