Передплата 2024 «Добра кухня»

NASA відправить туристів у космос вже наступного року

  • 09.05.2021, 13:55
  • 749

Національне аерокосмічне агентство США (NASA) уклало угоду з американською приватною космічною компанією Axiom Space щодо здійснення першої приватної комерційної подорожі до Міжнародної космічної станції

Про це повідомили в NASA.

Першого космічного туриста відправлять у межах місії Axiom Mission 1 (Ax-1), старт якої запланований не раніше січня 2022 року з Космічного центру імені Кеннеді у штаті Флорида. Триватиме місія протягом восьми днів, не враховуючи відправлення й повернення.

«Уможливлення приватних космічних місій на [Міжнародну космічну] станцію — це важливий крок для заохочення попиту на комерційні космічні польоти», — наголошують в агентстві.

Подробиці місії NASA Axiom Space планують оголосити 10 травня на спільній пресконференції. Поки ж приватна компанія заявила, що це — «історія, що створюється перед очима».

Читайте також: Перший космоготель: коли з'явиться, і скільки коштуватиме вояж до зірок

Axiom Space — американська аерокосмічна компанія, заснована Мішелем Суффредіні, колишнім керівником програми Міжнародної космічної станції в NASA.

У березні 2020 року Axiom Space домовилася зі SpaceX про доправлення трьох космічних туристів на МКС. Одна доба місії (яка загалом триватиме 10 днів) обійдеться кожному з туристів у 35 тисяч доларів.

У січні 2021 року Axiom Space оприлюднила список перших трьох туристів, які полетять на кораблі Crew Dragon на Міжнародну космічну станцію. Вони підписали контракт із компанією в листопаді 2020 року.

Окрім колишнього астронавта NASA Майкла Лопеса-Алегріа, який очолить місію (тобто братиме в ній участь не як турист), у космос полетять інвестори зі США та Канади Ларі Конор і Марк Паті, а також ізраїльський бізнесмен Ейтан Стіббе.

Схожі новини