Передплата 2024 «Добра кухня»

ЄС розпочав перевірку китайської вакцини, яку закупила Україна

  • 04.05.2021, 19:35
  • 873

4 травня Європейське агентство з лікарських засобів приступило до експертизи китайської вакцини від коронавірусу Sinovac із метою оцінки її ефективності та безпеки. Це є першим кроком до можливого схвалення використання цієї вакцини на території Європейського союзу

Про це пише AP.

Повідомляється, що рішення про початок огляду засноване на результатах лабораторних і клінічних досліджень, які підтверджують, що вакцина Sinovac викликає вироблення антитіл.

Огляд вакцини триватиме доти, поки «не буде достатньо доказів для офіційної заяви на отримання дозволу на продаж». Терміни поки не називаються.

Читайте також: Китай схвалив вакцину Sinovac: що про неї відомо

Нагадаємо, 30 квітня до України прибув літак з 500 тисячами доз вакцини від коронавірусу CoronaVac компанії Sinovac Biotech.

Перша партія вакцини CoronaVac прибула в Україну 25 березня у розмірі 200 тиcяч доз, щеплення нею розпочалося 13 квітня. Загалом Україною законтрактовано 1 мільйон 915 тисяч доз вакцини CoronaVac компанії Sinovac Biotech. Крім того, в Україні використовують вакцини виробників Pfizer та AstraZeneca (Covishield, SKBio).

Схожі новини