Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МЗС України засудило прославлення військ СС "Галичина"

  • 30.04.2021, 17:55
  • 753

Міністерство закордонних справ України засудило марш до річниці СС "Галичина", який відбувся 28 квітня у Києві, та зазначили, що в українському суспільстві має бути "нульова толерантність до виправдань нацистських злочинів"

Про це повідомила пресслужба МЗС України.

«Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує будь-які прояви глорифікації військ Ваффен-СС», — йдеться у повідомленні МЗС.

Також у МЗС нагадали, що пропаганда тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного, в Україні заборонена.

«За тиждень Україна вшановуватиме пам’ять мільйонів українців та представників інших народів, які загинули від рук нацистів. Маємо дбати, щоб до будь-якого виправдання нацистських злочинів була нульова толерантність української держави та суспільства», — йдеться у повідомленні.

Раніше проведення маршу засудили МЗС Ізраїлю та послиня Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

Читайте також: Ізраїль обурений маршем на честь дивізії СС «Галичина»

Нагадаємо, у Києві 28 квітня низка організацій вийшла на «Марш вишиванок». У вишиванках майже нікого не було, водночас учасники вивісили банер, присвячений СС «Галичина». В Інституті нацпам'яті засудили такі дії та наголосили, що «будь-які форми верифікації нацистських підрозділів є недоречними».

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» у Верховній раді Олександр Корнієнко заявив, що поліція має перевірити марш до річниці створення дивізії «Галичина» на предмет «пропаганди тоталітарних режимів».

Схожі новини