Передплата 2024 «Добра кухня»

Навальний припинив голодування. Воно тривало 24 дні

  • 23.04.2021, 17:25
  • 571

Російський опозиціонер Олексій Навальний оголосив про припинення голодування, яке він почав у колонії 31 березня

Напередодні піти на такий крок російського опозиціонера закликали його особисті лікарі. Про своє рішення Навальний повідомив у своєму інстаграмі.

«Починаю вихід з голодування. Вимогу допустити до мене необхідного лікаря я не знімаю — в мене зникає чутливість ділянок рук і ніг, і я хочу зрозуміти, що це і як це лікувати. Але з урахуванням прогресу і всіх обставин, починаю вихід з голодування. За правилами, це триватиме ті ж 24 дні і, кажуть, це навіть важче. Тому побажайте удачі», — йдеться в заяві.

«Завдяки величезній підтримці хороших людей по всій країні і по всьому світу, прогресу ми досягли величезного. Два місяці тому на мої прохання про медичну допомогу посміхалися, ніякі ліки не давали і не дозволяли їх передавати. Зараз мене двічі оглянув консиліум цивільних лікарів. Мені роблять дослідження й аналізи й віддають результати та висновки».

Напередодні особисті лікарі Навального повідомили, що 20 квітня його відвезли в цивільну лікарню у місті Владимир, де «він отримав доступ до чогось схожого на незалежний огляд».

У нього виявили симптоми ниркової недостатності, важку неврологічну симптоматику, важку гіпонатріємію, яка може призвести до дифузного набряку мозку і подальших важких неврологічних проблем у вигляді пригнічення свідомості до рівня коми. З огляду на все це, особисті лікарі закликали опозиціонера припинити голодування.

«Якщо голодування буде тривати, на жаль, нам незабаром лікувати буде просто нікого. Наше головне завдання — зберегти нашому пацієнту життя і здоров'я», — заявили лікарі.

Читайте також: США звернулися до РФ: Якщо Навальний помре, чекайте наслідків

Олексій Навальний почав голодування 31 березня, вимагаючи допустити до нього його особистих лікарів.

18 квітня його перевели з колонії в місті Покров, де він відбуває термін, у лікарню для в'язнів у Владимирі. Адвокат опозиціонера, розповідав, що там його підзахисний не отримує практично ніякого лікування.

У середу на вулиці російських міст вийшли тисячі людей, які вимагали звільнення Олексія Навального з в'язниці.

Своє занепокоєння станом Навального та його лікуванням висловлювали Британія, Франція, Німеччина та представники Європейського Союзу.

Дружина політика, Юлія, розповідала, що він втратив 9 кг, відколи почав голодування.

Схожі новини