Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

США звернулися до РФ: Якщо Навальний помре, чекайте наслідків

  • 19.04.2021, 12:15
  • 666

Уряд США попередив владу Росії про наслідки, якщо критик Кремля Олексій Навальний помре у в'язниці. Конкретні заходи не розголошуються

Про це радник президента США Джейк Салліван сказав в інтерв’ю CNN.

«Ми повідомили російському уряду, що стан Навального під вартою є їхньою провиною, і вони будуть притягнуті до відповідальності перед міжнародною спільнотою», — сказав Салліван.

Говорячи про конкретні заходи, він зазначив, що розглядається безліч різних кроків у разі смерті Навального. Однак Салліван заявив, що не має наміру називати ці заходи публічно.

«Але ми наголосили: якщо Навальний помре, будуть наслідки», — додав він.

Читайте також: Кулеба про вислови Навального щодо Криму: «Бутерброд доведеться повернути»

Нагадаємо, у штабі російського опозиціонера Олексія Навального відмовилися виправляти карту, на якій незаконно окупований український Крим позначений як частина Росії.

Як відомо, сам Олексій Навальний неодноразово висловлював неоднозначну позицію щодо окупації українського Криму.

Зокрема, Навальний у 2014 році, коментуючи захоплення Росією українських територій, заявляв, що «попри те, що Крим був захоплений з кричущим порушенням всіх міжнародних норм, проте реалії такі, що Крим зараз є частиною РФ», «залишиться частиною Росії і більше ніколи в найближчому майбутньому не стане частиною України».

«Крим — це бутерброд з ковбасою, чи що, щоб його туди-сюди повертати?» — казав він.

Згодом Навальний повідомив, що в разі перемоги на президентських виборах проведе в окупованому Криму повторний референдум, оскільки «зараз незрозуміло, чия територія».

2 лютого цього року суд у Москві засудив опозиціонера Навального до 3,5 років колонії загального режиму у справі «Ів Роше» (за вирахуванням терміну, проведеного під домашнім арештом (близько 10 місяців)).

Схожі новини