Передплата 2024 «Добра кухня»

Справа проти Порошенка вже «тихо здулася» – адвокат Ілля Новіков

  • 19.04.2021, 16:15
  • 681

ДБР має її негайно закрити

Слідчі ДБР і прокурори зобов’язані негайно закрити справу проти п’ятого Президента Петра Порошенка щодо призначення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Про це заявили адвокати Порошенка під час брифінгу в агентстві «Інтерфакс Україна».

Вони повідомили, що Київський апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції про скасування підозри заступнику міністра закордонних справ Єгору Божку у цій справі. «Це означає, що кримінальна справа, за якою ДБР і Офіс Генерального прокурора стверджували, ніби діями Порошенка і Божка була завдана шкода в 500 тисяч гривень, витративши кілька мільйонів гривень на це провадження, прийшла до безглуздого завершення. Зараз у слідчих, в чиєму провадженні знаходилася справа, і у прокурорів, які наглядають за цим провадженням, залишається лише один законний вихід. Вони зобов’язані терміново, бажано на цьому тижні, щоб не відкладати і не завдавати ще більші збитки бюджету, оголосити про закриття провадження проти Порошенка», — наголошує Ілля Новіков.

«Особи, які беруть участь у провадженні, слідчі — їх було багато, вони ходили до суду цілою групою, бригадою. І прокурори, які керували цією групою, мають цю справу закрити. Бажано подати у відставку. І бажано приготуватися компенсувати шкоду, яку своїми незаконними діями, попри свої повноваження, вони завдали бюджету. Це неприємна процедура, ми це розуміємо. Але зробити це доведеться», — вважає Ілля Новіков.

«Не варто забувати, що президент Зеленський особисто своїми висловлюваннями, які супроводжували весь перебіг цієї справи, показав особисту зацікавленість в тому, аби ця справа рухалася, не дивлячись на абсурдність. Аби на неї витрачались гроші, щоб застосовувалися зусилля, щоб у преси була можливість щомісяця, а краще щотижня, повідомляти про нові й нові провадження проти Порошенка», — говорить Новіков.

Адвокат також нагадав, що кількість проваджень проти Порошенка «йде на десятки, і максимально ми досягаємо на якомусь етапі цифру у 60 кримінальних проваджень».

Адвокат Ігор Головань також повідомив, що слідчі ДБР та прокурори намагаються приховати судові рішення у справі Семочка. «Ніхто не уникне відповідальності за ці дії. Ми говорили і говоримо, що замовні справи стосовно п’ятого Президента України будуть лускати і розвалюватися — і це відбувається. І ми тепер ще раз говоримо про те, що це не минеться тим, хто організував ці політичні переслідування», — застеріг Ігор Головань.

Схожі новини