Передплата 2024 ВЗ

До ювілею Богдана Ступки з’явиться вулиця його імені

Іменем славетного актора можуть назвати Технічну

У серпні цього року легендарному українському акторові Богдану Ступці мало би виповнитися 80 років (серце Богдана Сильвестровича зупинилося 22 липня 2012-го). Початок його творчої діяльності був тісно пов’язаний зі Львовом. Тут Ступка закінчив акторську студію при Театрі ім. Заньковецької, у якому залишився служити довгих 17 років.

Колектив заньківчан у рамках відзна­чення ювілею актора звернувся до де­путатів Львівської міськради з прохан­ням підтримати їхню ініціативу та назвати одну з вулиць Львова на честь Богдана Ступки.

— До депутатів міськради звернула­ся дирекція театру і я особисто, — роз­повів генеральний директор — ху­дожній керівник Театру ім. Марії Заньковецької Андрій Мацяк. — Мене підтримали мої колеги, тому вважаю, що ініціатором перейменування однієї з ву­лиць Львова на вулицю Богдана Ступки є увесь колектив нашого театру. Зважа­ючи на його величезний і неоціненний внесок в українське і європейське теа­тральне мистецтво, Ступка, який стіль­ки років віддав нашому місту, заслуго­вує на таку високу честь.

— То коли вже матимемо у Львові нову вулицю?

— Як правило, такі визначні події тра­пляються на День міста, який відзначимо на початку травня. Мені невідомо, коли буде ухвала міської ради, але знаю, що її комісії налаштовані підтримати нашу іні­ціативу.

— Маєте право вибору вулиці?

— Ми просили, щоб це було у центрі міста. Заручилися підтримкою наших іс­ториків, які вважають, що це може бути вулиця, назва якої не несе історичного навантаження. Ми запропонували пере­йменувати вулицю Технічну, що побли­зу університету «Львівська політехніка», біля готелю «Дністер».

Схожі новини