Передплата 2024 ВЗ

В Україні легалізували марихуану

  • 09.04.2021, 16:15
  • 1 159

Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою деякі препарати на основі канабісу тепер не входять до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Окрім того, у документі зазначено, що до речовини ізольованового канабідіолу (ізоляту канабідіолу) цією постановою заходи державного контролю не встановлюються:

«Обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК) та Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів», — вказано у документі.

Набілон застосовують для лікування побічних ефектів хіміотерапії раку (нудоти і блювоти); Набіксімолс («Сатівекс») — для зняття спазмів м'язів при розсіяному склерозі.

У 14 країнах світу марихуану вже легалізували для медицини, а у 30 вона дозволена частково. В Україні пацієнти часто ризикують, купуючи медичний канабіс на «чорному» ринку, або їдуть за кордон.

Медичний канабіс — це зовсім не «трава», із якою марихуана асоціюється в багатьох українців.

Лікарі пояснюють, що це повноцінні препарати, які дають полегшення тим, хто страждає. Це пігулки, краплі, спреї, пластирі, а для дітей — звичайні желейні ведмедики з крапелькою дієвої речовини.

Читайте також: У Мексиці повністю легалізували марихуану

Схожі новини