Передплата 2024 «Добрий господар»

"Зберігаємо пильність": НАТО застерігає Росію від подальшої ескалації в Україні

  • 06.04.2021, 11:35
  • 615

Військова активність РФ неподалік українського кордону підриває всі зусилля по деескалації напруженості на сході України. Про це заявив прессекретар НАТО, повідомляє Die Welt

«З огляду на пересування російських військ неподалік кордону з Україною і порушення угоди про припинення вогню в зоні конфлікту на Донбасі НАТО застерігає Москву від подальшої ескалації ситуації. НАТО продовжить підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України. Ми зберігаємо пильність і продовжуємо дуже уважно стежити за ситуацією» , — сказав представник Альянсу.

Він підкреслив, що дестабілізаційні заходи з боку Росії підривають всі зусилля з деескалації напруженості відповідно до угоди про припинення вогню за посередництва ОБСЄ від 27 липня 2020 року.

Читайте також: «НАТО мобілізує свої сили у разі відкритого вторгнення Росії в Україну», — Маломуж

Представник НАТО також повідомив, що члени Альянсу вже обговорили ситуацію у четвер, 1 квітня, і висловили «занепокоєння щодо великомасштабних військових дій Росії в Україні і навколо неї».

«Союзники також стурбовані тим, що Росія порушила угоду про припинення вогню з липня 2020 року, що призвело до загибелі чотирьох українських солдатів минулого тижня», — заявив співрозмовник видання.

Схожі новини