Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Юрчишина попросили покинути "Голос" після акції на підтримку Стерненка

  • 22.03.2021, 18:55
  • 938

Народний депутат Ярослав Юрчишин від партії "Голос", який брав участь в акції протесту під Офісом президента України на підтримку ув’язненого активіста Сергія Стерненка, повідомив про те, що політрада хоче виключити його із партії

Про це він написав у коментарях під постом голови парламентської фракції «Голос» Ярослава Железняка.

«Вандалізм це завжди погано. І виправдання тут немає. Логіки робити такі дії теж», — написав Юрчишин.

«А можна оголосити актуальний склад фракції „Голос“? Бо щось погляди ваші полярні якісь», — написали підписники нардепа.

Юрчишин відповів, що скоро фракцію партії «Голос» «почистять».

«Мені повідомили про виключення з партії. Люди, яких запросили, коли я разом з іншими її створював. Їх теж виключають. Все по статуту», — написав в іншому коментарі Юрчишин.

Він зазначив, що офіційною причиною виключення є голосування в Раді, а не участь в акції протесту під ОП.

«Маю доказ — протокол Політради. Але не за акцію під ОП. За голосування в Раді», — наголосив нардеп.

Користувачі мережі висловили підтримку нардепу і подякували йому за участь в акції під ОПУ.

Читайте також: Притула пішов з керівництва партії «Голос»

«Оце так новиночка зранку. Наче обухом по голові. Останнім часом „Голос“ часто неприємно дивував, але це вже за межами. Але тобі і за позицію, і за сміливість її озвучувати — дяка. Якщо раптом таки станеться виключення, то втратиш не ти. Вони втратять».

«Виключати людей з партії і робити це з посиланням на якусь формальну причину, не маючи сміливості в'*бати га*на по повній, наприклад, заявою про депутатів-„вандалів“ — це, звісно, топова за свої гроші опозиція владі, „Голос“. Кіра реально мітить на прем’єра, а Ярослав, наприклад, на голову Державної податкової служби?»

На заяву Юрчишина також відреагували й у самій партії, наголосивши, що подана депутатом інформація нібито не відповідає дійсності.

«Політична партія „Голос“ не ухвалювала цього року рішень про виключення кого-небудь зі своїх лав», — повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» у пресслужбі політсили.

У суботу, 20 березня, під будівлею Офісу президента на вулиці Банковій у центрі Києва пройшла акція протесту на підтримку ув’язненого активіста Сергія Стерненка. Під час акції було розбито кілька шибок у дверях Офісу президента та підпалено табличку «президент України», де був державний герб. Тепер фракція «Слуги народу» вимагає скликати позачергове засідання ВР для ухвалення постанови про надання оцінки тих подій.

Схожі новини