Передплата 2024 ВЗ

Відставка Лемпарада: чому у легенди «синіх» не було шансів з самого початку

  • 21.03.2021, 11:00
  • 632

Легенда «Челсі» Френк Лемпард зміг протриматися на тренерському містку «аристократів» півтора сезони, і був звільнений в січні після серії невдач в чемпіонаті.

До речі, деякі букмекерські контори приймають ставки не тільки на результат ігор, але також і на те, чи протримається той чи інший тренер на своєму посту до певного часу. Взагалі, беттинг сьогодні чи не супроводжує будь-який футбольний матч. Букмекерські контори пропонують своїм клієнтам різні привітальні бонуси, проте практично завжди для їх отримання необхідно спочатку внести значну суму самому, а потім відіграти її за вкрай важкими умовами, так що великий ризик зовсім піти в мінус, так і не отримавши бонус. Крім того, навіть у разі успіху заохочення від букмекера може бути незрівнянно менша від тієї суми, яку ви самі поставите. На сайті wearebettors.com ви можете отримати дійсні промо-коди, однак пам'ятайте, що багато гральних ресурсів можуть бути заборонені у вашій країні, та й взагалі, якщо ви маєте намір зв'язатися з азартними іграми, то ставте рівно стільки, скільки вам не шкода втратити. Втім, повернемося до футболу і спробуємо розібратися в справжніх причинах звільнення молодого фахівця.

Результат тут і зараз

«Челсі» давно відомий своїми приватними тренерськими ротаціями. Іншими словами, з тренерами тут особливо не церемоняться, і від нових фахівців чекають результатів в найкоротші терміни. Ще будучи гравцем, Лемпард застав безліч тренерів біля керма «аристократів». Сколарі не пропрацює і 7 місяців, Андре Віллаш-Боаш затримався трохи довше, Роберто ді Маттео, якій привів «синіх» до єдиного в їх історії кубку Ліги Чемпіонів, вказали на двері і зовсім через півроку. До речі, ситуація з італійцем особливо цікава. Так, команда домоглася своєї головної мети, однак спад на початку наступного сезону моментально позбавив тренера роботи. На відміну від того ж «МЮ», в якому Сульшеру готові дати набагато більше часу і згодні чекати, поки норвежець намацує свій підхід, «Челсі» чекає від нового тренера миттєвих результатів, однак реалії такі, що буває так далеко не завжди.

Підсумки роботи

Втім, перший сезон для Лемпарда видався досить успішним. На тлі трансферного бана молодий спеціаліст грамотно реалізував потенціал молоді клубу і зміг відразу вивести команду в Лігу Чемпіонів на наступний рік. Однак, отримавши можливість підсилитися на трансферному ринку, з'ясувалося, що думка тренера з даних питань відіграє далеко не чільну роль. Так, прихід дорогих новачків швидше був у «списку бажань» керівництва, ніж бажанням самого тренера і цілком очікувано, що трансфери не зіграли. Втім, цілком логічно припустити, що, якби Лемпарду дали більше часу, він зміг би знайти ефективне застосування і Хаверцу з Вернером, враховуючи, що і у самих цих гравців ще мало досвіду, і їм, без сумніву, потрібен час на розкачку.

Подальші перспективи

Лемпард почав тренерську кар'єру в «Дербі Каунті», і йому не вистачило зовсім трохи, щоб вивести «баранів» в елітний дивізіон. Втім, в сучасному футболі спостерігається тренд на запрошення на тренерську посаду легендарних «своїх» гравців. Це ми бачимо в «Ювентусі», «МЮ», а також показовий приклад з Гаттузо в «Мілані». Такі рішення далеко не завжди виявляються успішними, проте у випадку з Лемпардом цілком доречно припустити, що тренер набрався хорошого досвіду роботи з топ-клубом і має всі шанси показати свою тренерську майстерність в подальшому.

Схожі новини