Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні продаватимуть рослинне м'ясо від Nestle

  • 25.02.2021, 19:15
  • 965

Корпорація Nestle починає продажі лінійки рослинних продуктів Garden Gourmet, які нагадують м'ясо за смаком, зовнішнім виглядом та текстурою

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, лінійка продуктів Garden Gourmet представлена в Україні рослинними котлетами для бургерів Sensational Burger, рослинними сосисками Sensational Sausage, рослинними фрикадельками Vegan Meatballs і вегетеріанськими нагетсами Vegetarian Nuggets.

Зазначається, що поставки нової продукції будуть здійснюватися у ресторани Києва та Львова. У мережі ритейлу продукція потрапить наприкінці 2021 року. Водночас відпускні ціни нових продуктів не розголошуються.

За інформацією видання, продукція Garden Gourmet складається з натуральних рослинних інгрідієнтів, а барвником у них є сік буряка і фруктово-овочевий концентрат. У склад продукту також входить пшениця, соя, олія і вода. Оболонка сосисок складається з натуральних водоростей.

За даними компанії, виробництво рослинної котлети потребує на 80% менше енергії порівняно з аналогічним продуктом з м'яса. Також виробництво продукції Garden Gourmet дозволяє знизити вуглецевий слід і використання землі у порівнянні з м'ясним продуктом.

За словами директора Nestle Professional в Україні Олени Шевельової, вибір рослинних харчів допомагає зменшити об'єм парникових газів при виробництві продуктів.

«Завдяки оптимальній ціні, цей продукт доступний для кожного, і ми сподіваємося, що українці відкриють для себе світ рослинної їжі завдяки Garden Gourmet», — цитує видання слова Шевельової.

У компанії додали, що Garden Gourmet — популярний у Європі бренд рослинної їжі, виробничі потужності якої розташовані у Чехії.

Читайте також: Не тільки солодощі: Roshen розширює товарний асортимент

Nestle — один з найбільших у світі виробників продуктів харчування зі штаб-квартирою у Веве (Швейцарія). Компанія має 376 фабрик у 84 країнах, і випускає шоколадні та кондитерські вироби, готові сніданки, корма для домашніх тварин, дитяче та лікувальне харчування, каву, мінеральну воду та ін. Її портфель охоплює більше 2 тис. брендів, зокрема марки Nescafe, KitKat, Gerber, Maggi.

Бізнес Nestlе в Україні представлений такими напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи, продукти швидкого приготування), дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корма для домашніх тварин. Найбільш відомі українські бренди компанії — «Світоч», «Торчин» і «Мівіна».

Нагадаємо, кондитерська компанія АВК запустила виробництво котлет для бургерів зі штучного м'яса.

Також український стартап Eat me at після двох років розробки запустив виробництво м'яса із рослин, основою якого є текстурований білок.

Мережа фастфудів McDonald's у 2021 році представить меню на основі рослинного м'яса під назвою McPlant.

Схожі новини