Передплата 2024 «Добра кухня»

Польща провакцинує українців на своїй території

  • 20.02.2021, 11:10
  • 629

Польща вирішила в рамках третьої хвилі вакцинації в країні коштом державного бюджету вакцинувати й українців, які перебувають на її території на легальних підставах

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на відповідь Міністерства охорони здоров'я Польщі.

Станом на сьогодні в Польщі одночасно проходить відразу два етапи вакцинації — нульовий, в ході якого вакцинують медиків, і перший, під час якого проходить вакцинація літніх людей, вчителів, працівників силових структур. Вакцинацію вже пройшли 2,4 млн громадян Польщі. Під час запланованого другого етапу прищеплять осіб з хронічними захворюваннями та працівників критичних секторів економіки, а під час третього — всіх інших громадян старше 18 років.

При цьому польський уряд планує в ході третього етапу разом з громадянами країни прищепити також іноземців з держав, що знаходяться поза ЄС (з картою тимчасового або постійного перебування), в тому числі й українців. При цьому від них буде потрібно тільки документ, що засвідчує особу, медстраховка не знадобиться.

За даними Головного статистичного управління Польщі, мінімум у 244,2 тис. Громадян України, які перебувають в Польщі, є карти тимчасового та постійного перебування в країні.

Схожі новини