Передплата 2024 «Добрий господар»

Єрмак пояснив, чому Татарова не звільняють з ОП

  • 31.01.2021, 16:50
  • 873

Андрій Єрмак заявив, що звинувачення щодо Татарова «не мають стосунку до його роботи в ОП, бо є подіями 4-річної давнини»

Глава Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю журналу НВ прокоментував скандал навколо свого заступника Олега Татарова.

Єрмак розповів, як Татаров був призначений в ОП, та заявив, що «це точно не була рекомендація Андрія Портнова».

«У мене є кадровий департамент, який підбирає людей, періодично дає кандидатури, проводить співбесіди. На той момент, коли ми відкривали вакансію, було запропоновано кілька кандидатур, проведено співбесіду і професійний рівень цієї людини [Татарова] нас влаштував. Це стало підставою для ухвалення рішення», — пояснив глава ОП.

Коментуючи репутаційні ризики для Банкової через роботу в команді О П Татарова, який є фігурантом розслідування щодо афери з квартирами для Нацгвардії, Єрмак заявив, що мова йде про події минулого.

«Звинувачення, що пролунали, мають 4-річну давнину і не мають ніякого зв’язку з тією діяльністю пана Татарова, яку він здійснював в ОП», — пояснив глава Офісу президента.

Він також назвав «некоректним» порівняння Татарова з Азаровим — якого, як зазначила журналістка НВ, у такому випадку теж можна було б запросити на роботу до ОП.

При цьому Єрмак зазначив, що при жодному президенті України раніше був би «немислимим» резонанс, якого набула справа Татарова — як і той факт, що «фігурантом може бути навіть співробітник Офісу президента».

На думку глави ОП, це говорить «про стовідсоткову відкритість та нульову толерантність до корупції».

«Що говорить про стовідсоткову відкритість та нульову толерантність до корупції. Нині немає ніяких перешкод. Слідство йде, але поки з того, що я бачу, з того, що я знаю, — є якась інформація, але немає судового рішення. Ми як ніхто інший зацікавлені, щоб істина була встановлена, і ця справа опинилася у суді, — додав Єрмак. — З іншого боку, погодьтеся: ми живемо в такому інформаційному полі, де звинуватити можна будь-яку людину».

Він також відхрестився від звинувачень у тому, що Офіс президента міг комунікувати щодо цього питання з генпрокурором Іриною Венедиктової, яка в останній момент замінила прокурорів у його справі.

Схожі новини