Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Від яких напоїв найсильніше похмілля?

  • 27.12.2020, 19:35
  • 6 252

Похмілля - стан, викликаний отруйною дією алкоголю на організм. На жаль, багато хто ставиться до похмілля легковажно, хоча алкогольна інтоксикація є небезпечним станом, що вимагає адекватного лікування

Пам'ятайте, що у всьому потрібно знати міру. Вчені визначили, від якого алкогольного напою найсильніше похмілля, аби після Нового року ви не пошкодували про своє веселе святкування, повідомляє GreenPost.

Ціла група вчених вивчає наслідки пиятики і способи уникнути неприємних відчуттів. Поки їм вдалося ціною неймовірних зусиль встановити залежність похмілля від кольору випитого напередодні.

Як з'ясувалося, чим сильніше забарвлений напій, тим сильніше відреагує на нього організм через кілька годин після вживання.

Вся справа в тому, що різні домішки, завдяки яким алкоголь набуває кольору і смаку, є токсинами. Вони отруюють організм.

Читайте також: Як алкоголь впливає на настрій

Відповідно, чим яскравіший напій у келиху, тим сильніше сп`яніння ви відчуєте згодом. Дослідники навіть склали таблицю алкоголю за ступенем прояву похмілля.

Найбільш похмільним вони назвали віскі, потім у напрямку спадання розташовуються: темний ром, бурбон, червоне вино, бренді.

Окремим рядком стоять різні коктейлі, в яких взагалі намішано стільки всього, що голова йде обертом, причому — буквально. Від них зранку буде не тільки боляче, але ще й соромно, оскільки половину ваших подвигів «під градусом» потім розкажуть більш тверезі очевидці.

Не варто зловживати і пивом, яке начебто вважається слабоалкогольним і безпечним напоєм. Річ у тім, що випити його можна набагато більше, ніж міцного алкоголю, а це призводить до зневоднення організму, зокрема і мозку.

Схожі новини