Передплата 2024 ВЗ

З якого бренду розпочати своє знайомство з ромом

Якщо ви неодноразово помічали на полицях елітних алкогольних магазинів пляшку із загадковим піратом, але ніколи не наважувалися її придбати — даремно. Адже це і є славнозвісний ром родом із Куби!

Ром виготовляється з меляси цукрової тростини шляхом бродіння та подальшої дистиляції. Як і будь-який інший алкогольний напій, він має свій особливий смак, який залежить від способу виробництва та дозрівання й може бути гірким, пряним, димним чи солодким.

Це також стосується аромату рому. Саме тому, перш ніж купити ром, необхідно точно визначитися зі смаком та ароматом, що вам до вподоби, а також які враження ви б хотіли отримати від першої дегустації. Від правильного вибору залежатиме ваша оцінка цього оригінального напою.

Найпопулярніші бренди рому

Різновидів цього напою досить багато, тому, щоб не заплутатися у виборі, варто вибирати з найбільш популярних.

Bacardi Carta Blanca

Цей ром безбарвний і має витримку півтора року. Належить до сорту білих ромів, які дозрівають у дубових бочках і мають легкий, ненав’язливий смак фруктів, ванілі та карамелі. Чудовий варіант для тих, хто вперше дегустує піратський напій.

Havana Club Anejo 3 anos

Яскравий представник справжнього кубинського рому. Його особливість — у своєрідному відтінку кокоса, який чудово проявляє себе на фоні карамелі й тростини. Також відчуваються ваніль і дубові відтінки. Аромат наповнений димними нотами. Бездоганно смакує в чистому вигляді з кубиком льоду чи в складі коктейлю «Дайкірі».

Captain Morgan Spiced Gold

Цей бренд неможливо переплутати з якимось іншим. На пляшці зображений справжній пірат Генрі Морган, який за легендою і створив цей напій. Він має привабливий золотистий колір, у складі присутні спеціальні добавки. Spiced Gold дещо слабший за класичний варіант Captain Morgan. Смак, на перший погляд, складний. Перший ковток подарує вам смак ванілі та дуба, з другим ви відчуєте сухофрукти, прянощі та шоколад. Часто використовується для приготування коктейлів.

Zacapa Centenario Solera Gran Reserva 23

Цей сорт стане чудовим подарунком як для справжнього поціновувача рому, так і для того, хто лише розпочав своє знайомство з ним. Напій має тривалу витримку, через що й ціна на нього дещо вища. Має колір темно-червоного дерева. Смак пікантний, з нотами дуба, сухофруктів та абрикосу. Також присутні легко відчутні смаки мускатного горіха, кави, тютюну та ванілі. Аромат яскравий, із вираженим відтінком ванілі, какао та ірису.

Усі вищезгадані напої мають чудовий смак, ідеальне співвідношення ціни та якості. Їх можна знайти в каталозі Маудау. Вони мають високий попит не лише в Україні, але й в інших країнах. Саме тому своє перше знайомство варто розпочати з цих варіантів.

Схожі новини