Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні вперше продали ділянку із покладами золота: хто купив

  • 24.12.2020, 16:15
  • 2 350

Держгеонадра провела електронні торги з продажу 13 спецдозволів з покладами золота, підземних вод, бурштину і марганцевих руд, зокрема, золотоносну ділянку продали за 5,73 млн. грн.

Про це повідомляє пресслужба Держгеонадр.

Зазначається, що під час торгів загальна вартість лотів зросла в 6 разів — із 6,5 до 38,4 млн. грн.

Золоторудний лот — Жовтоводську ділянку — терміном на 5 років придбало ТОВ «Спис Україна», яке заплатило за лот 5,73 млн. грн. при стартовій ціні у 4,4 млн. грн.

Відповідно до відкритих реєстрів, ТОВ «Спис Україна» зареєстрована у Львові, компанія створена у 2010 році. Її кінцевим бенефіціарним власником вказаний громадянин Туреччини Чакмак Фират.

У торгах також брало участь ТОВ Нідком (Бориспіль).

Читайте також: Майже 300 кг українського бурштину могли опинитися в Китаї

Водночас найбільше зростання показав лот із покладами марганцевих руд. В аукціоні взяли участь сім компаній, у ході торгів ціна зросла до 10 млн. грн. Переможцем торгів стала ТОВ «Юнайтед Енерджі», яку пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським.

Сам Коломойський заперечив свою причетність до «Юнайтед Енерджі».

«Суттєве зростання ціни продемонстрували й інші лоти. Так ділянка „Магнум“ із підземними водами здорожчала більше ніж у 21 раз, з 4 697 гривень до 100 тисяч. Спецдозвіл на лужні каоліни ділянки „Орепи“ продали за 5 мільйонів 780 тисяч гривень, зростання у 20 разів. Ціна чотирьох бурштинових лотів зросла в 12,5 рази», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Держгеонадра вперше виставила на електронні торги ділянку з покладами руд золота — Жовтоводську площу (Дніпропетровська область), її площа становить понад 1000 га.

Схожі новини