Передплата 2024 ВЗ

Італія введе жорсткий карантин на зимові свята

  • 19.12.2020, 13:55
  • 556

Уряд Італії оголосив про введення загальнонаціонального карантину протягом більшої частини святкового періоду для боротьби зі зростанням числа випадків коронавірусу

Про це повідомляє ВВС.

Обмеження «червоної зони» будуть діяти по всій Італії з 24 по 27 грудня, з 31 грудня по 3 січня і з 5 по 6 січня.

Ресторани і бари, а також більшість крамниць, будуть зачинені, а італійцям дозволено подорожувати тільки по роботі, за станом здоров'я і з надзвичайних обставин.

«У цей період люди можуть виходити з дому тільки по роботі, в разі нагальної потреби і за станом здоров'я», — сказав прем'єр-міністр Джузеппе Конте.

Правила дозволять людям приймати вдома максимум двох гостей, не беручи до уваги дітей молодше 14 років. Комендантська година діятиме з 22:00 до 05:00.

Слабші обмеження будуть діяти з 28 по 30 грудня і 4 січня. У ці дні люди зможуть вільно залишати свої будинки, але бари і ресторани залишаться зачиненими.

Читайте також: Експерти закликали швейцарський уряд негайно ввести локдаун

Конте сказав, що правила були розроблені, щоб «дозволити мінімальну соціалізацію, можливу у такий період».

Він сказав, що поліція не буде перевіряти дотримання правил в приватних приміщеннях, але закликав італійців діяти відповідально.

«Наші експерти серйозно побоювалися, що в період Різдва кількість заходів різко зросте… Тому ми повинні були діяти», — сказав прем'єр.

В Італії зареєстровано найвищу кількість загиблих від Covid в Європі — близько 68 000.

Схожі новини