Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Після свідчень Микитася, представники НАБУ обшукали структури Гройсмана, - Бутусов

  • 04.12.2020, 16:20
  • 759

1 і 2 грудня Національне антикорупційне бюро провело обшуки у структурах колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана у справі про хабарі компанії "Укрбуд"

Про це повідомив головний редактор «ЦензорНет» Юрій Бутусов.

За його словами, свідчення проти Гройсмана дав Максим Микитась — власник будівельної компанії «Укрбуд».

«Микитась передав НАБУ і САП свій телефон, документи і дав свідчення про держслужбовців, яким він передавав хабарі. Микитась дав свідчення проти заступника глави Офісу президента Олега Татарова, заступника начальника експертного центру МВС Костянтина Дубоноса і проти колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, і по цих особах розпочато негайні слідчі дії. За даними „Цензор.Нет“, також були передані свідчення щодо інших осіб з колишньої і нинішньої влади, за якими працюють детективи», — написав Бутусов.

Він також зазначив, що у вересні 2017 го року Микитась зустрівся з прем'єром Гройсманом і «пообіцяв йому хабар у вигляді передачі нежитлових приміщень в житловому комплексі „Аристократи“»."Приміщення площею близько 2 тис. квадратних метрів оцінюються на ринку не менше ніж в 2 млн доларів. «Пізніше… Гройсман отримав неправомірну вигоду на суму 75 459 132 гривень», — йдеться в судовому рішенні. Згідно зі свідченнями Микитася, приміщення були передані структурам Гройсмана 18 грудня 2017 року, і оформлені на Юрія Гижка, підприємця з Вінницької області. Джерела в НАБУ і САП підтверджують факт відповідного рішення суду та проведення обшуків", — додав Бутусов.

У НАБУ на прохання прокоментувати заяву Бутусова заявили, що «запитувана інформація містить таємницю досудового розслідування, і, згідно з ст. 222 КПК України, не може бути розголошена», передає LIGA.net.Речник колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук назвав «абсолютною брехнею» інформацію про причетність Гройсмана до справи про хабарі компанії «Укрбуд» екснардепа Максима Микитася.

Схожі новини