Передплата 2024 «Добрий господар»

Вимкнули світло: у Жовкві сталася трагедія через відключення апаратів ШВЛ

  • 29.11.2020, 12:55
  • 1 053

28 листопада поліцейські отримали інформацію, що у Жовкві на Львівщині через відсутність електропостачання у реанімації місцевої лікарні померло двоє людей, що були підключені до апаратів штучної вентиляції легень

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції Львівської області.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів у Жовківській лікарні. Як попередньо встановили правоохоронці, причиною смерті стала дихальна недостатність.

За вказаним фактом слідчі Жовківського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) та ч. 2 ст. 119 (вбивство через необережність) ККУ.

Читайте також: Батько помер, бо віддав кисень сину: активістка звинуватила «слуг» у геноциді нації

«Встановлено, що 27 листопада в період від 17.50 до 19.10 було відсутнє електропостачання у Жовківській районній лікарні. У цей час у реанімаційному відділенні померли двоє місцевих мешканців віком 61 та 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті — дихальна недостатність».

Правоохоронці встановили, що у лікарні є два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла, проте їх не використали.

Схожі новини