Передплата 2024 ВЗ

Мешканець Львова прикидався комунальником, аби красти вуличні ліхтарі

  • 17.11.2020, 15:15
  • 709

У львівському парку Івана Павла ІІ, що на Сихові, викрали 32 світлодіодні ліхтарі вуличного освітлення. Злодій працював системно під виглядом комунального працівника, який проводить ремонт

Як розповів директор ЛКП «Зелений Львів» Володимир Данилюк, ліхтарі викрадали поступово у вечірній час в період з жовтня 2018 до лютого 2019 року. Під час останньої спроби 25 лютого 2019 року його затримали поліцейські.

«Крадій виглядав як комунальний працівник, одягнутий в сигнальний жилет, мав із собою драбину. Під виглядом ремонту він їх демонтовував, а потім продавав. Його викрили і затримали», — розповів Володимир Данилюк.

Затриманий — росіянин, уродженець Будапешта, який має українське громадянство, проте без місця реєстрації та проживання.

«Ще у 2000-их роках був зареєстрований у Полтаві. У подальшому переїхав до Львова, де мав фактичну сім’ю. У Львові не зареєстрований і не має постійного місця проживання. 20 років офіційно не працює, на початках за заощаджені раніше кошти скуповував фрукти, які перепродував, а у подальшому займався збором металобрухту і макулатури, які здавав на пункти прийому. Викрадені ліхтарі здавав, а гроші витрачав на прожиття і спиртне», — зазначено у матеріалах справи.

Читайте також: Дід Мороз замінував авто: тернополянка спантеличила заявою місцеву поліцію

9 жовтня 2020 року суддя Сихівського районного суду Львова Олена Тімченко призначила йому чотири місяці арешту. Позов про відшкодування матеріальних збитків мають подавати окремо.

За словами Володимира Данилюка, ЛКП «Зелений Львів» закупило 32 відсутні світлодіодні ліхтарі, а також кабелі, які злодій повиривав з опор. На закупівлю втрачених і пошкоджених елементів витратили 168 тис. грн. Підрядник, який зараз виконує роботи в парку, встановить їх безкоштовно.

Схожі новини