Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через коронавірус, жінка народила під дверима лікарні

  • 12.11.2020, 11:30
  • 815

У Черкасах жінка народила немовля на землі під зачиненими на замок дверима лікарняного корпусу, бо мала позитивний тест на коронавірус

Перейми у жінки почалися вночі. Народжувати вона мала в іншій лікарні, але коронавірус вніс свої корективи, пише tsn.ua. Дорогою в лікарню чоловік жінки дзвонив лікарю, яка і повинна була приймати пологи, якби не COVID-19. Вночі відділення для хворих коронавірусною інфекцією закрили. В лікарні їм ніхто не відчиняв.

«В мене вже доходило до істерики: кричати не було сенсу, тут ніхто не відчиняє. Ми телефонували, я тричі бігав до дівчат на інший вхід, вони також нічим не допомогли. Я просив про допомогу, у мене дружина народжувала», — сказав Олександр.

Пологи розвивалися стрімко, тому чоловік розстелив свою куртку просто на землі біля дверей лікарні. Він несамовито вдячний лікарці, яка встигла доїхати з дому і прийняти пологи на вулиці.

«Я вже бачив, як з'являлася головка. Якраз вона під'їхала. Коли вона вже зателефонувала, тут уже процес йшов. Коли дружина народжувала, зателефонувала на емоціях і тоді в цей час вийшла бригада. Дружина народила швидко, тому в мене вже на руках була дитина», — розповів чоловік.

Коли батько тримав немовля на руках — двері лікарняного корпусу нарешті відчинилися.

«Бригада вийшла з інвалідним візком, я не розумію, чим вони думали, обираючи такий візок. Вона не могла сісти, вона була у штанах, штани приспущені, дитина у руках, плацента не перерізана, вона не могла сісти», — розповів Олександр.

В обласній лікарні пологи на землі назвали неординарною ситуацією. Але, мовляв, жінці варто було викликати швидку. Та й молодий батько нібито схибив. Пішов до загального приймального відділення, а треба було до перинатального. А вже звідти скерували б до коронавірусного.

Відомо, що пуповину перерізали вже в пологовій залі, на відкриття якої породілля чекала, лежачи на зламаній каталці. У лікарні обіцяють провести службове розслідування.

Схожі новини