Передплата 2024 «Добра кухня»

Рейтинг Порошенка росте, Зеленського - падає

  • 10.11.2020, 11:15
  • 1 019

«Європейська Солідарність» за рік зросла до 21%, Порошенко конкурує із Зеленським – опитування Центру Разумкова

Партія «Європейська Солідарність» з минулих парламентських виборів наростила свою електоральну підтримку у 2,5 рази.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, за партію «Слуга народу» готові віддати свій голос 28% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за яку партію голосуватиме.

За партію «Європейська Солідарність» готові віддати свій голос 21%, за партію «Опозиційна платформа — За життя» —16,5%, ВО «Батьківщина» — 8%, партію «Сила і честь» —5%, ВО «Свобода» — 4%, партію «Голос» — 3%, «Партію Шарія» — 2%, партію «За майбутнє» — 2%, партію «Громадянська позиція» — 2%, Радикальну партію Олега Ляшка2%, партію «Українська стратегія Гройсмана» — 2%, партію «Наш край» — 1%, за партії «Пропозиція», «Опозиційний блок», «Перемога Пальчевського» — менше 1% опитаних.

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Володимир Зеленський (31% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме). За Петра Порошенка мають намір проголосувати 21%, за Ю. Бойка — 17%, за Ю.Тимошенко — 8%, за І. Смешка — 6%, за Р. Кошулинського — 3%, за О.Ляшка — 2%, за О. Вілкула — 1%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 30 жовтня по 5 листопада 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів. Було опитано 2020 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Опитування проводилося в рамках проекту «Партійна система України після 2019 року: ключові особливості та перспективи подальшого розвитку», що здійснюється Центром Разумкова спільно з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Схожі новини