Передплата 2024 «Добра кухня»

Голова КС Олександр Тупицький приховує оборудки з землею в Криму, - НАЗК

  • 31.10.2020, 19:30
  • 1 062

Конституційний Суд України (КСУ) в рекордні строки розглянув подання 47 народних депутатів від "Опозиційної платформи - За життя" у "справі про незаконне збагачення", щоб захистити власні інтереси

Про це в етері одного з українських телеканалів заявив голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков, пише на офіційному сайті відомства.

«1 жовтня 2020 року, 30 днів тому, голова КСУ Олександр Тупицький отримав запит від НАЗК: дайте пояснення, оскільки у вас є довіреність в реєстрі України на операції з земельними ділянками в Криму.

7 жовтня голова Конституційного Суду іде у відпустку. 8 жовтня його заступник Сергій Головатий проводить засідання і потім закриває засідання від представника Президента, представника парламенту. І через 19 днів звільняє від відповідальності суддю-доповідача і голову КСУ", — пояснив голова НАЗК.

Слід нагадати, що Тупицького було призначено до складу КСУ в 2013 році — за квотою президента Віктора Януковича. Він є вихідцем з Донецька. Трудову діяльність починав старшим слідчим прокуратури Куйбишевського району міста Донецька.

Головатий, своєю чергою, під час роботи народним депутатом входив до складу парламентської фракції Партії регіонів.

За даними програми «Схеми», 2018 року — тобто того ж року, коли він став заступником голови КСУ (головує ж він там з 17 вересня 2019 року) Тупицький став власником земельної ділянки у селищі Кореїз в окупованому Криму, придбавши її за російським законодавством, але не вказав про це у своїй декларації.

Схожі новини