Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія погрожує нам через... борщ

Країна-агресор влаштувала істерику, бо українську національну страву можуть внести у Список культурної спадщини ЮНЕСКО

Росія погрожує Україні міжнародним скандалом через можливе внесення рецепта українського борщу до Списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі міністр культури та інформполітики України Олександр Ткаченко.

«Російський уряд спантели­чений і б’є на сполох. У сво­їй „Російській газеті“ проко­ментували наші наміри внести борщ до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Мовляв, це ста­не „новим підґрунтям для міжнародно­го скандалу“. Отже, ми на правильно­му шляху», — написав міністр.

Нагадаємо, нещодавно Експертна рада з питань нематеріальної куль­турної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політи­ки України рекомендувала Мінкуль­ту внести до Національного переліку елементів нематеріальної культур­ної спадщини п’ять елементів, серед яких і «Культура приготування україн­ського борщу». Як зазначили в Екс­пертній раді, це важливий крок у рам­ках підготовки номінаційного досьє до Репрезентативного списку нема­теріальної культурної спадщини люд­ства ЮНЕСКО.

Схожі новини