Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львівську міськраду торує собі шлях пастор-таксист

  • 09.10.2020, 13:15
  • 811

Люди часто запитують: а чи можуть духовні особи йти на вибори? Адже вони проповідують, що наш правдивий світ на – небесах. За цією логікою священник не повинен мати нічого спільного із грішним земним світом. Чи можна взагалі поєднувати релігію і політику?

На думку Олександра Савченка, пастора, секретаря комісії з питань сімейної політики та захисту прав дітей громадської ради при Львівській ОДА і голови ГО «Фонд захисту сім’ї», таке поєднання цілком можливе і не суперечить канонам Біблії.

«Людина має бут тим, ким може бути. Я є проповідником, а ще — громадським активістом, головою садового товариства. А крім всього — підпрацьовую на таксі. Нині церква — це не лише місце для проповідування. Мало вміти гарно говорити, люди оцінюють тебе за конкретними справами і вчинками. Так, я хочу спробувати свої сили в міській раді. Я думаю, що міг би бути корисним у вирішенні певних соціальних питань: допомагати лікарням і школам, будівництву дитячих садочків. Хочеться бути корисним не лише в духовному сенсі, а й буквально зробити щось хороше як для своєї сфери, так і для всіх жителів Львова», — пояснив він.

Пастор зауважив, що нині на пленарних засіданнях сесії ЛМР здебільшого розглядають земельні і будівельні питання.

«Тільки й чуєш на кожній сесії: земля, земля, земля… Такі питання складають майже весь порядок денний, а соціальними проблемами в нас переймаються менше. Це — неправильно», — вважає він.

Читайте також: Місцеві вибори в Україні: як змінити адресу голосування

Олександр Савченко підкреслив, що він не є членом жодної політичної партії, проте нині є вимога в законодавстві, коли на місцевих виборах кандидат мусить балотуватись від тієї чи іншої політсили.

«Тому священники, які подали свої кандидатури, змушені примкнути до тих чи інших партій. Але ми ніколи не будемо з тими силам, які є на боці зла», — сказав він.

Схожі новини