Передплата 2024 ВЗ

Європарламент вдруге пригрозив Україні втратою безвізу

  • 19.09.2020, 10:55
  • 1 578

Українській владі варто було б прислухатися до заяв представників Євросоюзу з приводу загроз для безвізового режиму в зв'язку з проблемною процедурою відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

Про це пише в твіттері заступниця глави делегації Європейського парламенту в Комітеті Асоціації Україна-ЄС, депутат Віола фон Крамон.

Вона процитувала новину Цензор. НЕТ і відповіла Арахамії, підкресливши, що йому слід було б все ж прислухатися до меседжу ЄС.

«Варто прислухатися, адже наслідки для вашої країни не будуть хорошими».

Читайте також: Зе!-коаліція заклала міну під безвіз для українців

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада ухвалила постанову про визначення представників парламенту до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Раніше євродепутати Майкл Галер і його колега Віола фон Крамон застерегли Раду від нинішнього голосування за кандидатів у комісію з обрання глави САП, назвавши їх «недосвідченими і недоброчесними».

Натомість глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прокоментував заяву євродепутатки Віоли фон Крамон так:

«Потрібно звертати увагу не на чутки, а на документи», — сказав нардеп.

На зауваження про те, що це не чутки, а заява німецької євродепутатки, учасниці комітету у закордонних справах, він сказав: «Я буду реагувати тільки на листи. Листа немає ні від кого. Ні від депутата, ні від парламенту… Я вам нагадую, що у нас є асоціація з ЄС — там сотні, а то й тисячі документів, які ратифіковані. Там ніякого САП немає, там є незалежність антикорупційної структури, ми це підтримуємо і будемо цього дотримуватися».

Схожі новини