Передплата 2024 ВЗ

Microsoft заявила про втручання трьох країн у вибори США

  • 11.09.2020, 10:55
  • 805

Корпорація Microsoft повідомила про спроби російських, китайських та іранських хакерів втрутитись у президентські вибори в США. Компанія змогла завадити таким намаганням

Про це повідомляється на офіційному сайті Microsoft.

Метою хакерів були штаби обох кандидатів: Джо Байдена та Дональда Трампа. Також атакам піддавались пов’язані із ними особи.

Компанія розповіла про три групи, які намагались втрутитись у вибори.

Перша, «Стронцій», діє в Росії. Її співробітники атакували більше 200 організацій, включно зі штабами кандидатів, партій та політтехнологів. У Microsoft згадали, що у звіті Роберта Мюллера (спеціального прокурора США — УП) вказану групу назвали відповідальною за кібератаки на вибори у 2016 році. Зазначається, що за 4 роки хакери додали нові інструменти та нові методи втручання.

Друга група, «Цирконій», діє із Китаю. На її рахунку вже декілька тисяч кібератак лише з березня по вересень цього року. Близько 150 із яких мали деяких успіх. Як і «Стронцій», група втручається у роботу людей, що пов’язані із президентською кампанією та кандидатами.

Читайте також: Втручання у вибори США: розвідка опублікувала сенсаційні подробиці

«Фосфор», третя група, розташована в Ірані. За її роботою у корпорації слідкують вже декілька років. Останнім часом хакери «Фосфору» намагались отримати доступ до особистих чи робочих рахунків осіб, які прямо чи опосередковано, пов’язані із виборами президента.

Схожі новини