Передплата 2024 ВЗ

Втручання у вибори США: розвідка опублікувала сенсаційні подробиці

  • 08.08.2020, 14:55
  • 1 012

Китайська Народна Республіка висловлює невдоволення з приводу можливого другого президентського терміну чинного глави Сполучених Штатів Америки, кандидата від республіканців Дональда Трампа. Російська Федерація, своєю чергою, у публічному просторі робить все для недопущення перемоги на виборах кандидата від демократів Джо Байдена

Про це йдеться у пресрелізі офісу директора Національної контррозвідки й розвідки Вільяма Еваніни, опублікованому на його офіційному сайті, передає Еспресо.TV.

«Ми вважаємо, що Китай вважає за краще, щоб президент Трамп, якого Пекін називає непередбачуваним, не переміг завдяки переобранню», — зазначають американські спецслужби.

Про це, на їхню думку, зокрема, свідчить те, як Китай розширює свої зусилля з метою формування політичного середовища в США, тиску на політичних діячів, чиї слова і вчинки, як він вважає, не відповідають інтересам Китаю.

«Його (Китаю — ред.) публічна риторика за останні кілька місяців стає все більш критичною щодо відповіді поточної (президентської — ред.) адміністрації на COVID-19, закриття консульства Х'юстона Китаю та дій з інших питань. Наприклад, вона жорстко критикує заяви та дії Адміністрації щодо Гонконгу, компанії TikTok, правового статусу Південно-Китайського моря та намагання Китаю домінувати на ринку 5G. Пекін визнає, що всі ці зусилля можуть вплинути на президентську гонку», — зазначає пресслужба Еваніни.

Один великий абзац у документі присвячено тактиці Росії. Водночас в ньому згадується названий «проросійським» народний депутат України Андрій Деркач.

«Ми вважаємо, що Росія застосовує низку заходів щоб передусім зневажити колишнього віцепрезидента Байдена і те, що вона вважає антиросійським „істеблішментом“. Деякі дійові особи, пов'язані з Кремлем, прагнуть посилити кандидатуру президента Трампа в соціальних мережах і на російському телебаченні», — наголошується у пресрелізі.

Схожі новини