Передплата 2024 «Добра кухня»

Помилки, яких не варто допускати при чаюванні

 Незважаючи на те, що чай є дуже популярним напоєм, ми робимо декілька помилок, які є дещо небезпечними для нашого організму

Чай зі смаком цитрусових. Чай із пакетиків з ароматом цитрусових містить у 30 разів більше свинцю та алюмінію, ніж інший звичайний чай. Ці метали негатив­но позначаються на роботі нирок і серця. Краще додавайте до чорного чаю справ­жню цедру цитрусових, або ж просто від­мовтесь від такого чаю.

Пити чай після їди. Чай погіршує процес засвоєння організмом заліза. Тому краще дозвольте їжі нормально пе­ретравитися, і тільки потім приступай­те до чаювання. Також раптове чаюван­ня після їди погіршує стан шкіри, волосся і нігтів, тому дієтологи радять пити чай не менш ніж через 40−50 хвилин після при­йому їжі.

Міцний чай. Виявляється, дуже міц­ний чай може стати причиною накопи­чення у кістках фтору, в результаті чого можуть початися проблеми із зубами і кістками. Якщо ви любитель такого чаю, то його варто вживати не більш ніж 4 порції у день.

Пити чай перед сном. Лікарі ствер­джують, що чай збуджує нервову систе­му і робить ваш сон неглибоким, тому вранці ви прокидаєтеся розбитими.

Схожі новини