Помилки, яких не варто допускати при чаюванні
Незважаючи на те, що чай є дуже популярним напоєм, ми робимо декілька помилок, які є дещо небезпечними для нашого організму
Чай зі смаком цитрусових. Чай із пакетиків з ароматом цитрусових містить у 30 разів більше свинцю та алюмінію, ніж інший звичайний чай. Ці метали негативно позначаються на роботі нирок і серця. Краще додавайте до чорного чаю справжню цедру цитрусових, або ж просто відмовтесь від такого чаю.
Пити чай після їди. Чай погіршує процес засвоєння організмом заліза. Тому краще дозвольте їжі нормально перетравитися, і тільки потім приступайте до чаювання. Також раптове чаювання після їди погіршує стан шкіри, волосся і нігтів, тому дієтологи радять пити чай не менш ніж через 40−50 хвилин після прийому їжі.
Міцний чай. Виявляється, дуже міцний чай може стати причиною накопичення у кістках фтору, в результаті чого можуть початися проблеми із зубами і кістками. Якщо ви любитель такого чаю, то його варто вживати не більш ніж 4 порції у день.
Пити чай перед сном. Лікарі стверджують, що чай збуджує нервову систему і робить ваш сон неглибоким, тому вранці ви прокидаєтеся розбитими.