Передплата 2024 «Добрий господар»

Мішок на голові, порваний паспорт і фейки від Лукашенка - білоруські опозиціонери розповіли про викрадення (відео)

  • 08.09.2020, 20:10
  • 883

Антон Родченков та Іван Кравцов зараз в Києві

Прессекретар Координаційної ради білоруської опозиції Антон Родченков та її виконавчий директор Іван Кравцов розповіли про те, як їх разом із Марією Колесніковою затримали білоруські силовики, а після цього — намагалися примусово депортувати в Україну. Родченков і Кравцов виїхали до Києва, тоді як Колеснікова порвала свій паспорт і залишилася в Білорусі, про це пише Громадське

Про затримання Колеснікової Родченков і Кравцов дізналися від журналістів уранці 7 вересня. До будинку жінки під’їхав бус, із якого вийшли «невідомі люди». Вони заштовхали у бус чоловіків. За словами Родченкова, їх везли з одного відділку до іншого. Під час одного з перевезень Родченкову надягли чорний мішок на голову і наручники.

Читайте також: Білоруска Колеснікова перетнула кордон з Україною, її затримали

Ані Родченков, ані Кравцов не знали, в якому статусі перебувають і на яких підставах їх затримали. Із ними спілкувалися люди в цивільному. Кравцов каже, що йому пригрозили відкриттям кримінальної справи щодо зловживання службовим становищем через дії на одній із попередніх робіт.

Понад сім годин чоловіки перебували у відділенні Департаменту фінансових розслідувань Комітету держконтролю Білорусі. Там їм пояснили, що вони зацікавлені передусім у вивезенні Марії Колеснікової з Білорусі. Безпосередньо вивезення почалося ближче до 11-ої вечора 7 вересня.

Схожі новини